Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2024 16:37:07

Stanovisko Trikolory k přijetí korespondenční volby

Stanovisko Trikolory k přijetí korespondenční volby

Kdyby vláda Petra Fialy prosadila korespondenční volbu ze zahraničí v řádném legislativním procesu a kdyby tato novela volebního zákona vstoupila v platnost až po nadcházejících sněmovních volbách...

... argumenty proti by se hledaly mnohem obtížněji. Jenže pětikoalice protlačila korespondenční volbu, respektive změnu jednoho z nejdůležitějších zákonů, na sílu jako pouhý poslanecký návrh a ještě k tomu za cenu porušení jednacího řádu sněmovny. Nemluvě o tom, že ji prosadila za situace, kdy preference dvou z pěti koaličních stran se nacházejí pod pětiprocentním limitem pro vstup do poslanecké sněmovny a preference dalších dvou pouze kousek nad.

Účelovost tohoto kroku v podobě evidentní pětikoaliční snahy vylepšit si trochu příští volební skóre hlasy od občanů, kteří na našem území nepobývají, a to nejen za cenu popření rovnosti, přímosti a tajnosti voleb, ale přímo za cenu nabourání dosavadní důvěry občanů v poctivost českého volebního systému, nelze označit jinak než jako politický zločin.

Petře Fialo (ODS), Víte Rakušane (STAN), Markéto Pekarová Adamová (TOP09), Mariane Jurečko (KDU-ČSL) a Ivane Bartoši (Piráti), tahle politická zvůle a mocenská arogance vás dostihne. Občané vám za tuhle nepoctivou hru a účelově zmrzačený volební zákon vystaví účet.

Trikolora, 21. 6. 2024           

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama