PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2024 8:34:00

V ČR je v bytové nouzi asi 9 tisíc seniorů

V ČR je v bytové nouzi asi 9 tisíc seniorů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákonu o podpoře bydlení

Celý život těžce pracujete, nikdy jste nikomu nic nedlužili, přesto ve stáří skončíte v azylovém domě. Stačí málo, třeba důchodce pan František se zaručil za půjčku synovce, který ale peníze nesplatil. Pak už to šlo rychle, exekuce a ztráta bydlení. Desítky let se spoléhal sám na sebe, v podpoře se nevyznal a svou roli hrálo i to, že se prostě styděl – nebyl zvyklý žádat stát o pomoc. Naštěstí ve Frýdku-Místku funguje kontaktní místo pro bydlení, které mu pomohlo všechno vyřídit a zprostředkovalo mu byt.

Příběh pana Františka měl dobrý konec, ne všude je ale taková podpora po ruce. Přitom je v České republice v bytové nouzi asi 9 tisíc seniorů a přes 400 tisíc se snadno může dostat do potíží. I to je jeden z důvodů, proč jsme připravili zákon o podpoře bydlení. Už brzy ho předložíme v Poslanecké sněmovně. Držte nám palce!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama