Ing. Martin Kukla

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2024 20:07:00

Vidím dva koaliční poslance a jednoho ministra. Je to velmi smutný příběh

Vidím dva koaliční poslance a jednoho ministra. Je to velmi smutný příběh

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 27. června 2024 – interpelace premiéra Petra Fialy k zvýšení koncesionářských poplatků

 Vážený nepřítomný pane premiére,

mám na vás jeden dotaz. Když se podívám do historie, tak 4. 7. 2022 vyšel v novinách článek Současná vláda nemíní zvyšovat televizní a rozhlasové poplatky. A řekl to i ministr kultury Baxa. Ministr kultury Baxa předloni v televizním pořadu mluvil o budoucnosti koncesionářských poplatků a říkal, že to není správný krok a že koncesionářské poplatky se zvyšovat nebudou.

No a podívejme se, co se děje teď. Prvně ministr Baxa navrhl, aby se koncesionářské poplatky, konkrétně ty televizní, zvedly na 160 korun a rozhlasové na 55. Asi pod tlakem veřejnosti ten svůj návrh mírnil a nyní jste ve vládě schválili, že se televizní poplatky pro všechny zvednou na 150 korun a rozhlasové na 55 korun měsíčně.

No, aby toho nebylo málo, tak každý, kdo má mobilní telefon s připojením k internetu, tak bude opět platit televizní a rozhlasové poplatky i přesto, že se na televizi a rozhlas třeba ani nedívá. Jedná se o 230 tisíc nových občanů, kteří budou muset platit televizní poplatky.

Já se vám ptám, proč lidem v České republice zdražujete život? Mrzí mě, že to vaše poslance a vaši vládu vůbec nezajímá. Podívejme se do sálu a vidím tady dva koaliční poslance a jednoho ministra. Je to velmi smutný příběh.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama