Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2024 7:17:39

Přejeme všem dětem pohodové prožití letních prázdnin!

Přejeme všem dětem pohodové prožití letních prázdnin!

Dětem dnešním dnem skončí školní rok 2023/24, který byde završen předáním vysvědčení. Nyní jsou před nimi dva měsíce letních prázdnin. Do školních lavic děti opět usednou druhého září.

Hnutí SPD vnímá naše děti jako budoucí základ pro úspěšnou Českou republiku, neboť právě ony převezmou její řízení. Proto jsme i v našem dlouhodobém programu definovali prioritní požadavky pro oblast výchovy, vzdělávání a sportu dětí. Kvalitní vzdělávací systém je naším zásadním strategickým cílem a jeho plnění je nezbytné pro úspěšnou budoucnost země. Proto systém vzdělání musí vytvářet předpoklady pro úspěšné pracovní a osobní uplatnění každého občana už od jeho studií na základní škole.

Školy musí respektovat práva dětí, zájem rodičů, ale také vytvářet řád a systém, který umožňuje dětem dosáhnout dobrých výsledků a postupně utvářet jejich profesní zaměření. Školství obecně musí vychovávat k vlastenectví a tradičním rodinným hodnotám. Odmítáme genderismus a novodobý neomarxismus, který je dnes upřednostňován ve výuce na středních školách, nejvíce na gymnáziích. Na základních školách prvního i druhého stupně odmítáme současný systém společného vzdělávání, tzv. inkluzi.

Systém středního školství musí nabídnout dostupnou síť škol s kvalitní odbornou i všeobecnou přípravou. Je nutné rozvíjet technickou a řemeslnou přípravu na odborných školách a učilištích tak, aby odpovídala požadavkům praxe. Musíme zabezpečit, abychom měli v budoucnu dostatek řemeslníků, živnostníků a pracovníků v klíčových resortech naší ekonomiky. Podporujeme zapojení technologicky dobře vybavených firem do praktické výuky žáků. Gymnázia musí být zásadním nástrojem přípravy talentovaných dětí s výraznými studijními předpoklady, které svůj potenciál budou dále rozvíjet studiem na vysoké škole.

Jsme proti školnému na veřejných vysokých školách. Financovat by měl stát takové obory a kapacity na těchto školách, které potřebuje Česká republika. Jde především o medicínské, technické a přírodovědné obory. V dlouhodobém programu hnutí SPD též požadujeme, aby veškeré organizované sportovní aktivity pro děti a mládež byly dostupné všem bez rozdílu a podporované státem. Děti by měly mít hlavně nyní v období prázdnin možnost sportovního vyžití ve svém blízkém okolí. 

Všem dětem přejeme, aby jejich prázdniny proběhly v bezpečném prostředí, v kruhu svých rodin, blízkých a kamarádů. Naše děti si to bezesporu zaslouží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama