Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2024 14:07:00

Rrušení zaručené mzdy v té transpoziční novele vůbec nemělo být

Rrušení zaručené mzdy v té transpoziční novele vůbec nemělo být

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 28. června 2024 k zákoníku práce

 Děkuji, paní místopředsedkyně.

Teď jsem tady chvilku nebyla, protože jsem právě k zákoníku práce dávala nějaký vstup do médií, kdy jsem samozřejmě podotkla, že tady máme už třetí variantu zákoníku práce, a nikdy to nepřišlo bez chyb. Ale to se stává.

Jenom k tomuto projednávanému sněmovnímu tisku, možná už to tady někdo říkal z mých kolegů, ale všichni víme, že tento sněmovní tisk přišel vlastně jako transpozice směrnice Evropského parlamentu.

A ta přišla a něco měla upravit. S tím já souhlasím a myslím, že s tím nemá nikdo problém. Ale na vládu přišel tento tisk s rozporem Ministerstva financí a Svazu průmyslu a dopravy České republiky, které tam dalo požadavek právě zrušení zaručené mzdy. Což vůbec v té transpoziční novele nemělo být. A myslím si, že to je ta rozbuška, o které se tady bavíme, kterou nechceme. No a co udělala Legislativní rada vlády? Samozřejmě to tam přidala a vláda to schválila.

Co je na tom zajímavé? Že se to ruší jen v privátní sféře, a já bych se moc ráda zeptala na to třeba právě pana ministra financí, proč to tak strašně moc chce v té soukromé sféře společně se Svazem průmyslu a dopravy. Proč v té sféře chce zrušit zaručenou mzdu? Protože ta transpoziční novela to tam vůbec neobsahovala.

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama