PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2024 16:02:00

Novela zákoníku práce zavádí valorizaci minimální mzdy

Novela zákoníku práce zavádí valorizaci minimální mzdy

Poslanecká sněmovna finálně potvrdila novelu zákoníku práce, která kromě jiného omezuje zbytečnou byrokracii na straně zaměstnavatelů a především zavádí valorizaci minimální mzdy.

 Tu současná pirátská místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová navrhovala za Piráty již v minulém volebním období. Jde také o jednu se součástí pirátského plánu na oživení ekonomiky Republika v pohybu.

„Mám velkou radost, že se předvídatelné navyšování minimální mzdy dle růstu spotřebitelských cen podařilo dotáhnout do konce. Za Piráty jsme se o to snažili již v minulém volebním období, ale tehdejší vláda to odmítla. Růst minimální mzdy dle inflace přitom pomůže všem a pokud se máme vymanit z prokletí montovny, musíme držet krok s Evropou, jiná cesta není,“ uvedla Olga Richterová s tím, že schválenou valorizací minimální mzdy plní Piráti část ze svého ekonomického plánu Republika v pohybu, který obsahuje i další navazující opatření pro oživení české ekonomiky.

„Naše země a občané si zaslouží, abychom se tu měli co nejlépe a aby naše země prosperovala. Proto je potřeba dělat nutné reformy a měnit ekonomický model Česka. Jsou to větší kroky, jako je třeba nyní valorizace minimální mzdy, ale i menší úpravy, které odbourávají ekonomicky zatěžující byrokracii a na kterých pracuje ministr pro legislativu za Piráty Michal Šalomoun, jako je nyní ve schválené novele například zrušení písemného rozvrhu dovolené – nadbytečné papírování, která akorát zatěžovalo zaměstnavatele bez nějaké přidané hodnoty, dodala Richterová.

Dle Pirátů jsou ekonomické reformy nutné k nastartování české ekonomiky a již v polovině dubna představili konkrétních 20 cílů svého plánu Republika v pohybu. Ten obsahu řadu kroků s vizí konkurovat kvalitou a přidanou hodnotou, podpořit zdravou podnikavost, rozhýbat trh práce, ležící peníze nasměrovat do investic a vrátit optimismus do směřování státu.

Další informace jsou na webu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama