Mgr. Adéla Šípová

  • Piráti
  • Kladno
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2024 8:05:00

Cvičební vybavení pomohlo k obnově sokolských žup na Ukrajině

Cvičební vybavení pomohlo k obnově sokolských žup na Ukrajině

Během své dubnové cesty na Ukrajinu, kterou podnikla ze své soukromé iniciativy, se pirátská senátorka Adéla Šípová setkala v Kyjevě s českým velvyslancem na Ukrajině i s ukrajinskými poslanci. Ti v pátek na její pozvání dorazili do Senátu.

 Kromě Šípové se zde setkali také s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem a senátory Markem Hilšerem, Romanem Krausem a Jiřím Růžičkou. Společně probírali možnosti další pomoci válkou napadené Ukrajině, zejména ve školství, zdravotnictví a v oblasti škod napáchaných Rusy na životním prostředí.

„Cesta na Ukrajinu, má první a věřím, že nikoliv poslední, pro mě byla velmi důležitým osobním milníkem v poznání života ve válčící zemi. Pár dní strávených mezi ukrajinskými ženami a dětmi nám pomohlo pochopit, co Ukrajina potřebuje. Kromě pomoci v zajištění zbraní, kdy i my jsme při charitativním běhu pomohli vybrat peníze na dva drony, potřebují naší další podporu. Na dnešním jednání jsme mluvili o pomoci univerzitám ve vysídlených oblastech, možnosti rehabilitace válečných veteránů v České republice a také o tzv. ekocidě. Ekocida je de facto trestný čin páchaný Rusy na životním prostředí, na které také nesmíme zapomínat. Ukrajina bude potřebovat podporu i v této oblasti, kdy je zásadně poškozována flora a fauna této krásné země. Setkání bylo velmi milé, přátelské. Dostali jsme pozvání na Ukrajinu a já jej určitě ráda využiju,” řekla k jednání na půdě Senátu senátorka Adéla Šípová za Piráty, která se ve své práci dlouhodobě snaží přispívat k mezinárodní pomoci a podporuje spolupráci mezi Českou republikou a Ukrajinou. Ta je – zvláště v těžkých časech – naprosto klíčová.

Dubnová návštěva Ukrajiny byla uspořádána ve spolupráci s členy Sokolské župy Budečské, jejíž je Adéla Šípová členkou. Cílem této výpravy byla pomoc lidem zasaženým válkou například prostřednictvím dodávek potravin.

„Na Ukrajinu jsme s sebou vezli kromě tolik potřebných potravin a zdravotních pomůcek taky vybavení na cvičení. Na pozadí války jsou totiž stále lidé, civilisté, kteří dnes a denně zažívají obrovský stres a nejistotu. Děti, jejichž tátové bojují za svobodu a jejichž maminky nyní musí zastat úplně všechno, tak mají možnost si alespoň na pár dní oddychnout v zemi, kde nezazní výstražný poplach a kde si mohou připomenout, jak vypadá klidné dětství. A fyzická aktivita, která by alespoň na chvíli lidem umožnila odpoutat myšlenky od hrůzy kolem, podporuje i psychickou kondici. A to je pro vyrovnávání se s realitou i pro celkovou odolnost velmi důležité,” vysvětlila Adéla Šípová.

„Letos se navíc koná všesokolský slet, na kterém budou cvičit právě i děti z Ukrajiny. Cvičební vybavení tak pomohlo k obnově sokolských žup na Ukrajině a děti se budou moct připravovat na účast na sokolském sletu, na který dorazí. Děkuji všem, kteří se na této charitativní akci podíleli. Věřím, že naše společné úsilí přinese pozitivní změny a že stejně jako se dnes vydařila návštěva poslanecké delegace, vydaří se i ta dětská-sokolská,” uzavřela Šípová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama