Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2024 10:58:10

Kdyby platilo kdyby...

Kdyby platilo kdyby...

Znovuzvolený europoslanec Ivan David se na konferenci SPD, kde se hodnotily výsledky eurovoleb, vyjádřil...

... že bez Trikolory by SPD neměla žádného europoslance a že Trikolora se v rámci koalice SPD a Trikolora postarala o čtvrtinu hlasů. Pokud se podíváte na počet preferenčních hlasů předsedkyně Trikolory Zuzany Majerové, která kandidovala ze třetí příčky, je to docela realistické tvrzení.

Svadí to k jiné matematické úvaze. Žádná kdyby samozřejmě ani v politice neplatí, ale kdyby to lidé, kteří spolu na jedné kandidátce šli do sněmovních voleb v roce 2021, zopakovali i v letošních volbách do europarlamentu, sáhli by si Trikolora Zuzany Majerové, PRO Jindřicha Rajchla a Svobodní Libora Vondráčka společně na 6 procent.

Jenže to by předtím Rajchl musel zkousnout, že při volbě předsedy Trikolory v roce 2022 tahala Majerová za delší konec, a Svobodní by se od Trikolory nesměli distancovat jen proto, že Trikolora za situace, kdy alternativou ve druhém kole prezidentské volby byl komunistický rozvědčík, otevřeně podpořila Babiše.

Ale neberte tuhle úvahu nijak vážně, je to jen hra s čísly. Žádná kdyby opravdu neplatí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama