Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2024 15:10:00

Kaja Kallasová nejspíš povede unijní diplomacii. Dobrá zpráva

Kaja Kallasová nejspíš povede unijní diplomacii. Dobrá zpráva

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Kaje Kallasové.

 Chcete dobrou zprávu? Tady ji máte. Estonská premiérka Kaja Kallas s největší pravděpodobností povede unijní diplomacii. Pokud se tak skutečně stane, je to dobrá zpráva na několika úrovních.

Zaprvé se netajím tím, že mě těší, že bude střídán Josep Borrell. Práci měl složitou, ale já osobně si nemyslím, že by v ní nějak extra obstál. Největší výzvou Evropské unie byla, je a bude otázka bezpečnosti, která teď prostě souvisí hlavně s ruskem a tam se mu nedařilo vystupovat tak tvrdě, jak se na Putina musí.

Druhá dobrá zpráva je, že Kaja Kallasová je zrovna v tomhle opravdu „z jiného těsta“. Její maminku Sověti odvlekli na Sibiř v dobytčáku jako šestiměsíční mimino, na ní osobně je v rusku vydán zatykač. Po invazi na Ukrajinu patřila k nejodvážnějším evropským politikům, kdy se dokázala jasně vymezit proti ruskému režimu v době, kdy větší státy pořád tápaly, váhaly a praly se s vlastní servilitou.

Jak to dopadne nevíme, ale že by si Evropská unie a všechny státy (čím blíž rusku, tím spíš) takovou šéfku diplomacie zasloužily, o tom myslím není pochyb. Držím nám palce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama