Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.07.2024 7:15:00

Jakou to má logiku? Marná otázka. Politici a úředníci v Bruselu totiž nepřemýšlí

Jakou to má logiku? Marná otázka. Politici a úředníci v Bruselu totiž nepřemýšlí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k clům zavedením Evropskou unií proti čínskému automobilovému průmyslu.

 Německá automobilová asociace vyzvala minulou středu Evropskou komisi, aby zrušila plánovaná cla na čínská elektrická vozidla. Protože cla poškozují evropské a americké výrobce automobilů vyvážejících z Číny a protože riziko odvetných opatření ze strany Číny proti-cly by tvrdě zasáhlo německý průmysl vzhledem k jeho vysokému objemu vývozu do Číny, uvedla agentura Reuters.

Hodnota exportu osobních aut z Německa do Číny byla loni třikrát vyšší než hodnota importu z Číny a hodnota exportu dodavatelů komponent byla podle VDA čtyřikrát vyšší než hodnota importu.

Kde udělali soudruzi v Bruselu chybu? Nespočítali si ani dopady - komu budou cla ke prospěchu či neprospěchu. Pochopitelně vysoká cla by ještě více zdražila elektromobily v Evropě.

Takže tu máme podporu elektromobility po bruselsku. Nejprve zvýšení cen elektřiny a rušení stabilních zdrojů elektřiny a následně pokus o zdražení elektromobilů a spolu se snahami zakázat spalovací motory.

Jakou to má logiku? Marná otázka. Politici a úředníci v Bruselu totiž nepřemýšlí. Řídí se ideologii ovšem bez jakékoli špetky zdravého rozumu. Na druhou stranu mají ambice řídit naše životy a diktovat naší zemi více a více.

I voliči pětikoalice a ANO by měli zvážit, zda setrvání ve spolku řízeném zjevnými blázny má smysl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama