JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2024 10:16:00

Kdo na odchodu od uhlí zchudne? Občané a podnikatelé

Kdo na odchodu od uhlí zchudne? Občané a podnikatelé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zavádění Green Dealu v ČR.

 Tak nám naše geniální vláda schválila konkrétní kroky v oblasti zelené politiky.

1) odchod od uhlí

Kvůli zdražení emisních povolenek už se nevyplatí vyrábět elektřinu z uhlí. Vláda plánuje, že uhelné elektrárny skončí do roku 2030. Reálně to bude již v roce 2026.

Kde nakoupíme 40 % elektřiny, kterou nyní tento zdroj zajišťuje? Samozřejmě na lipské burze za těžké peníze.

Kdo na tom zchudne? Občané a podnikatelé v ČR, jimž se dramaticky zdraží nejen elektřina, nýbrž i všechny ostatní komodity.

Kdo na tom zbohatne? Provozovatelé lipské burzy a němečtí výrobci elektřiny z obnovitelných zdrojů (větrné a solární elektrárny)

2) emisní povolenky na pohonné hmoty

Od roku 2025 to budou 2 Kč na litr pohonných hmot. V roce 2030 už 14 korun.

Kdo to zaplatí? Každý majitel automobilu se spalovacím motorem.

Na co budou prostředky z emisních povolenek použity? Částečně na výstavbu větrných elektráren, částečně zisk shrábnou finanční spekulanti.

Kde se budou ony odporné větrníky stavět? V tzv. akceleračních zónách, které budou nově definovány ve spolupráci s obcemi a kraji. Úplnou novinkou bude možnost stavět větrníky i v našich lesích.

Takže jednoduše řečeno - klidně vám kousek za barákem mohou postavit pár ohyzdných větrníků a vy si to ještě zaplatíte ve formě přirážky k benzínu nebo naftě. No, nekupte to…

Takže jak? Necháte se dál ožebračovat touhle vládou ve jménu zeleného náboženství a dáte hlas jim nebo kontrolované opozici, protože se budete bát dát hlas opozici skutečné, neboť ta je nálepkována jako “krajní pravice”, “extrémisté” či “proruské síly”, nebo už se konečně zvednete, dáte hlas naší nově vzniklé národně-konzervativní koalici SPD - PRO a půjdete ty diletanty už u krajských voleb vypráskat?

Konec konců jde o vaše peněženky…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama