Eva Decroix, MBA

  • ODS
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2024 4:38:00

Vládní politika funguje. Ekonomická situace se zlepšuje

Vládní politika funguje. Ekonomická situace se zlepšuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pohledu za vykonanou prací a výhledu na práci budoucí.

 Parlamentní prázdniny. Čas ohlédnout se dozadu i vyhlédnout dopředu.

Zvládli jsme podpořit všechny vládní návrhy zákonů. Vláda má důvěru Sněmovny.

Sněmovní obstrukce se staly politickým stylem opozice. Bitva je vedena mezi opozičními tábory, kdo bude delší, přinese víc kritiky a bude víc blokovat.  Kultuře projednávání to nepřispívá, náročnosti práce ano.  Na fungování státu to naštěstí vliv nemá.

Vládní politika funguje. Ekonomická situace se zlepšuje, český kredit v zahraničí je vysoko, obranyschopnost se buduje.

Vláda přinesla konkrétní opatření, která jsou rozpočtově odpovědná a znamenají pomoc lidem v dluhové pasti, pečujícím, obětem domácího násilí. Daří se podpora rodin, veřejnoprávních médií i dostupného bydlení.

A především! I přes všechny předpovědi je vláda stabilní a koalice soudržná. Stabilita je nutným předpokladem pro důvěru lidí i zahraničních partnerů.

Mnoho práce je rozpracované a bude velkou výzvou ji dotáhnout po návratu do Sněmovních lavic. Podzim se zcela jistě ponese už v duchu politických příprav na další volby a lze čekat zvyšující se náročnost všech jednání a snižující se ochotu ke kompromisům. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama