Michal Šmarda

  • SOCDEM
  • Nové Město na Moravě
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2024 19:11:53

Na mocné si netroufnou, ale zesměšňovat slabé, to jim jde

Na mocné si netroufnou, ale zesměšňovat slabé, to jim jde

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhům ministra Jurečky.

Slíbili, že skoncují s dotacemi pro miliardáře. Slíbili, že zdání mimořádné zisky spekulantů, bank a nadnárodních firem. Výsledek? Na mocné oligarchy si netroufli. Nebo s nimi pečou. Ale zesměšňovat slabé, to by jim šlo.

Pan ministr Jurečka to zase přehnal. Jeho úprava zákoníku práce zrychlí podávání výpovědí a prodlouží zkušební dobu. Tím zvýší počet lidí ohrožených ztrátou zaměstnání. Do toho zrušil minimální zaručenou mzdu v soukromém sektoru. Tisíce pracujících lidí berou plat na hranici příjmové chudoby. Musejí žádat o doplatky na bydlení, aby svou situaci vůbec zvládli.

Ministři pětikoalice sice dávky nepobírají, ale bydlení jim proplácí ministerstva. Ministr školství Bek tako čerpá 57 tisíc korun. To je částka, na kterou se příjmově nedostane mnoho rodin s dětmi.

Těm všem právě ministr Jurečka uštědřil facku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama