ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2024 23:08:00

Důrazně varujeme před podněcováním agresivity vůči politickým představitelům

Důrazně varujeme před podněcováním agresivity vůči politickým představitelům

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na atentát na exprezidenta USA Donalda Trumpa

 Evropsko-americká civilizace, založená na křesťanských tradicích, se bohužel opět vrací do doby, kdy nebylo výjimečné vyjadřovat nesouhlas s názory oponenta násilím. Svobodní proto důrazně varují před podněcováním agresivity vůči politickým představitelům a zásadně odsuzují útok na Donalda Trumpa.

Narůstající počet takových útoků v rámci naší politické kultury je varovným signálem před rostoucí agresivitou ve společnosti, kterou eskaluje stále častější nálepkování a rozdělování společnosti. Obáváme se, že pokud nedojde k zásadnímu upuštění od nenávistného stylu vedení politického boje, nastane opět období, kdy lidé budou muset poměřovat mezi obhajováním svého politického názoru a zdravím sebe či svých blízkých.

Z historie 20. století navíc víme, že atentáty na politiky bývají často předvojem násilí daleko masivnějšího, a proto je tak důležité proti takto motivovanému násilí zakročit už v zárodku a tvrdě potrestat všechny, kteří se na něm přímo podíleli. Právě důsledný boj proti takovéto nesvobodě vnímáme jako hlavní úlohu Svobodných.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama