Tomáš Magnusek

  • BPP
  • Náchod
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2024 20:59:49

Mělo by se změnit známkování ve školách? A kolik peněz stojí dodávka munice na U

Mělo by se změnit známkování ve školách? A kolik peněz stojí dodávka munice na U

Během dalšího dílu S týdnem v zádech jsme rozebrali mé názory na aktuální společenská témata. Rozhovor se mnou vede novinář, pan Josef Petrů. Probírali jsme konec školního roku, změnu známkování a také dodávky munice na Ukrajinu.

 JP: Čas od času se objevují názory, aby se v našem školství zrušilo známkování. To je ovšem do jisté míry nějaký jasný autoritativní prvek, který může tomu žákovi říci, jak na tom je. Vy byste byl pro to zrušení?TM: Ti, co to navrhují, by mi museli ukázat, jakou místo toho mají variantu. Když chtějí zrušit A, musí ukázat plán B. To předpokládám, že by bylo slovní hodnocení. Já si myslím, že v tomto směru nám to hrozně ukáže čas. Dneska jsou už specializované školy, které nabízejí alternativu. Já třeba jako pedagog znám spoustu jiných pedagogů, kteří dokážou motivovat mnohem lépe jinak než známkou. Pro mě třeba nějaké to zprůměrování, co je dneska na středních školách, kdy se jede čistě matematicky, je špatně. Hodnocení žáka by nemělo být jen o tom čistém matematickém průměru.
JP: Pojďme ke dvěma politickým aktualitám. Vláda navrhla zvýšení koncesionářského poplatku pro veřejnoprávní televizi a rozhlas. Není to nic závratného, u televize je to 15 korun, u rozhlasu 10 korun. Když se podíváme na vysílání České televize, nelze úplně říci, že by šlo o úplně objektivní věc. Vy jste pro zvýšení koncesionářských poplatků?TM: Já jsem nepochopil tu debatu kolem toho. Já si opravdu myslím, že 15 korun není závratná částka. Když není člověk spokojen s tím zpravodajstvím a určitě jsou pořady na České televizi, které když si pustíte, tak jasně poznáte, komu ti redaktoři fandí. A nemyslím tím, že upozorňují na něčí kauzu. Upozornit na něčí kauzu, to je vždycky smysluplné. Komu ti redaktoři fandí poznáte podle toho, jak moc se té kauze věnují. Moje odpověď na to je, tak se na tu investigativní publicistiku nedívám. Dívám se na tu hranou tvorbu, protože ta Česká televize, ať je to jakkoliv, dělá pořád dobré projekty, ať je to Metanol, Stíny v mlze nebo komediální věci jako Most.
JP: Pan premiér s velkou slávou oznámil, že více než 800 miliónů korun půjde na munici pro Ukrajinu. Řekněte mi, nepřispíváme nákupem munice ke zřetězení zla?TM: Tak nákupem jakékoliv munice přispíváme ke zřetězení zla. Byl bych radši, kdyby těch 800 miliónů šlo na pomoc napadenému státu, ale na něco jiného než na munici. Jsou i jiné věci než munice, které Ukrajina potřebuje. Budu za proruského švába, protože nesouhlasím s válkou, ale já jsem ředitel sociální služby, já nemohu souhlasit s válkou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama