Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2024 7:17:00

Prodloužené soudní moratorium pro Liberty nepomohlo nikomu kromě vlastníka

Prodloužené soudní moratorium pro Liberty nepomohlo nikomu kromě vlastníka

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k situaci v ocelárnách Liberty Ostrava

 Prodloužené šestiměsíční soudní moratorium pro ocelárny Liberty Ostrava nepomohlo nikomu kromě vlastníka S. Gupty, jehož sliby vůči zaměstnancům a kraji byly jen prázdnými slovy. Věřitelský výbor nyní navrhl, aby se omezila jeho majetková práva a nemohl z huti vyvádět další peníze a ještě víc zhoršit už tak špatnou situaci podniku a jeho zaměstnanců. Rozhodnutí soudu v této věci bude pro budoucnost huti zcela klíčové.

Vláda nadále jedná s investorem, který by měl zájem provoz podniku alespoň z části obnovit. Je třeba ale férově říct, jak po jednání uvedl i předseda OS KOVO Roman Ďurčo, že teď není na stole nabídka, která by zachovala i provovýrobu, a tím zajistila plnou zaměstnanost v ocelárně. Mzdy zaměstnanců Liberty Ostrava za poslední tři měsíce vyplatí stát prostřednictvím Úřadu práce a MPSV.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama