Ing. Petr Liška

Starosta Malých Žernosek, kandidát do Senátu
  • STAN
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2024 8:41:13

Do Senátu chci, abych mohl zabránit věcem škodícím našemu kraji

Do Senátu chci, abych mohl zabránit věcem škodícím našemu kraji

Poslanec je v rámci loajality svým způsobem docela svázaný. Jako senátor budu doufám mít daleko širší prostor zasáhnout efektivně tam kde to je potřeba, aby neprošly věci, které našemu kraji a regionu ve skutečnosti strašně škodí.

Oslovil mě jeden redaktor s dotazem proč chci být senátorem za Litoměřicko, což by znamenalo zánik mého poslaneckého mandátu. S dovolením svou odpověď zveřejním i zde: 
Můj osobní motiv proč chci být senátorem, je že pro mě představuje způsob jak být na parlamentní úrovní blíž regionu ze kterého pocházím, kde žiju a kde se snažím pomáhat už několik desetiletí z různých úrovní. Vidim taky jak málo je občas ze sněmovny vidět na každodenní problémy obcí a regionů. 
Jeden poslanec je v rámci loajality svým  způsobem docela svázaný. Jako senátor budu doufám mít daleko širší prostor zasáhnout efektivně tam kde to je potřeba, aby neprošly věci, které našemu kraji a regionu ve skutečnosti strašně škodí. Příkladů o kterých bych mohl vyprávět je víc než dost. 
Pravomoc jednat o rozpočtu není pro mě to co by mě motivovalo zůstat ve sněmovně a ano v zásadě mate pravdu v tom, že samozřejmě senát představuje politickou kulturu, která je mému vnímání politiky bližší než to co se poslední dobou odehrává ve sněmovně. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama