Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2024 20:03:00

Evropa potřebuje silnou politickou figuru, a tou Ursula von der Leyen je

Evropa potřebuje silnou politickou figuru, a tou Ursula von der Leyen je

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k znovuzvolení Ursuly von der Leyen předsedkyní Evropské komise

 Posledních pět let musela musela Ursula von der Leyen řešit covid, obnovu EU po pandemii i válku na hranicích. Přál bych nám všem sice klidnější další „pětiletku“, ale pravda je, že doba bude spíš složitá a Evropa proto potřebuje silnou politickou figuru.

A tou pro mě Ursula von der Leyen je. Má obrovský podíl na tom, že čím dál tím víc lidí vnímá EU jako silného politického hráče, a ne jako fórum rozhádaných národů, což je přesně to, co teď budeme potřebovat.

Těší mě a lichotí, že předsedkyně komise zdůrazňuje nutnost bojovat proti hybridním hrozbám a dezinformacím a považuje to za top prioritu komise. Je to rozdíl oproti české politické scéně, kde politici zatím nebyli schopní ani si připustit, že tenhle obrovský problém vůbec existuje. To je balzám na duši.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama