RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2024 20:07:00

Naše země potřebuje mnoho změn, aby se vrátila do „první ligy"

Naše země potřebuje mnoho změn, aby se vrátila do „první ligy"

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k financování potřebných investic

 Nejen ekonomicky, ale abychom dosáhli toho, co většina lidí čeká – zlepšování kvality života. Řada změn stojí peníze. Kombinace špatného vládnutí a chybných rozhodnutí minulých let bohužel znamená, že na podstatné investice nemá státní kasa peníze.

Stovky miliard přitom budou stát potřebné rychlé železnice, ještě vyšší cenovku budou mít jaderné bloky. Budoucnost naší země stojí na vzdělání a vědě a výzkumu, kde se již dnes nedostává peněz. A to jsou jen některé položky (třeba vyšší výdaje na obranu jsou snad samozřejmost).

Jistě, lze leccos ušetřit, ale bez vyšších příjmů to bezesporu nevyjde. Brát je přitom třeba tam, kde to „bolí nejméně“ a ideálně to navíc „má smysl".

Pokud se zasekneme u jedné ze zcela bezesporných položek, tedy danění veškerého alkoholu, uděláme z velmi obtížné mise skutečnou mission impossible.

A navíc to ukáže, že všemožné lobby mají sílu blokovat i zcela zřejmě potřebné změny, což podnítí chuť řady dalších zájmových skupin také „svou bitvu za svůj zájem“ na plné otáčky rozjet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama