Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2024 18:11:00

Státní dluh razantně roste. Víme jak to zastavit

Státní dluh razantně roste. Víme jak to zastavit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k růstu státního dluhu.

 Státní dluh razantně roste. Na každého Čecha připadá zadlužení 295 tisíc. Hnutí SPD ví, jak zastavit zadlužování. Český státní dluh v letošním prvním pololetí vzrostl o 96,2 miliardy na 3,207 bilionu korun, vyplývá z údajů ministerstva financí. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh ve výši 295 tisíc korun. Za poslední rok si stát musel vypůjčit dalších 163 miliard, za poslední dva roky 500 miliard, upozornil pro Novinky hlavní ekonom Banky Creditas Petr Dufek. Míra zadlužení dosahuje i přesto, že Fialova vláda razantně zvýšila daně, 41,3 procenta hrubého domácího produktu, od začátku roku se zvýšila o 0,5 procentního bodu. Jen za úroky z dluhu se platí desítky miliard blížící se stovce miliard! Vysoké deficity státního rozpočtu vedou k prohlubujícímu se zadlužování země a stoupajícím nákladům na splácení úroků a k růstu inflace, tedy zdražování. SPD prosazuje nezadluženou budoucnost a konec zbytečných výdajů

„Je sice vidět, že tempo zadlužování zpomaluje, avšak stále jde o stovky miliard, které si stát musí na svůj provoz půjčovat,“ podotkl Dufek.

Podle SPD je potřeba zastavit platby solárním baronům, zastavit platby nepřizpůsobivým, ukončit neefektivní dotace, zastavit Green Deal, omezit státní byrokracii, přestat platit politické neziskovky a vyžírky a skončit platby Ukrajině a Ukrajincům.

Výdaje na obsluhu státního dluhu vzrostly od roku 2019 téměř o 29 miliard na loňských 68,3 miliardy korun. Letos se mají výdaje na dluhovou službu opět zvýšit, a to na 95 miliard korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama