Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2024 17:17:00

Senát jen tupě odmává vládě jakýkoliv nesmysl, neplní funkci pojistky

Senát jen tupě odmává vládě jakýkoliv nesmysl, neplní funkci pojistky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ke zrušení zaručené mzdy.

 Co si ještě necháme líbit?!

„Moudrý“ Senát schválil zrušení zaručené mzdy. Znamená to, že se další stovky tisíc lidí budou muset za pár let spokojit s minimální mzdou. Prodavačky, řidiči, pečovatelky, stavební dělníci, pokojské nebo třeba kuchaři zjistí, že dostávají almužnu, ze které nemůžou vyžít. A udělají jedinou správnou věc – půjdou jinam. Firmy pak budou zase brečet, že pro ně Češi nechtějí makat a že musí dovážet lidi přes půl planety.

Senát, který jen tupě odmává vládě jakýkoliv nesmysl, neplní funkci pojistky a je podle mě zbytečný. Tahle rada „moudrých a starších“ totálně selhává. Je to za hranou úplně všeho a já jsem strašně naštvaná i hluboce zklamaná. Česko začíná připomínat kolonii a nikoho to vůbec nevzrušuje.

České mzdy jsou 30 procent pod výkonem ekonomiky. Naše reálné mzdy se za poslední tři roky propadly nejvíce ze všech vyspělých zemí světa. Země, které byly donedávna několik koňských délek za námi, nás dohnaly a brzy se jim začneme dívat na záda. Už i Polsko!? Ale co, v novinách píší, že se tu máme skvěle a stejnou mantru omílají dokolečka i vládní politici.

Je ale čas říkat Čechům pravdu. Všichni pracující extrémně zchudli. V reálných mzdách jsme se propadli na úroveň roku 2018. A jak k tomu došlo? Pětikoalice se prostě vykašlala na řešení 30procentní inflace. Přitom právě růst mezd je elegantní způsob, jak zamezit odlivu zisků do zahraničí. Ten byl mimochodem minulý rok rekordní! Když stagnují mzdy, zbyde větší část koláče majitelům.

Je to trošku vina i nás samotných. Z 50 sledovaných zemí patříme mezi 4 nejméně odvážné národy, pokud jde o schopnost říct si o více peněz. U nás to dokáže jen asi čtvrtina zaměstnanců. Ti ostatní by si měli konečně uvědomit svou hodnotu a nenechat si všechno líbit.

Já budu vždycky na vaší straně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama