doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2024 10:30:00

Cílem kabinetu Petra Fialy nikdy nebylo zachránit Liberty

Cílem kabinetu Petra Fialy nikdy nebylo zachránit Liberty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Liberty Ostrava.

 Cílem kabinetu Petra Fialy nikdy nebylo zachránit Liberty, ale pohledávku státu. Vláda se chovala jako bankéř. Ještě do konce 2023, do doby než odstavila firma pece, byla šance zachránit celý provoz, dnes už pouze druhovýrobu.

Za rok 2021, když jsme předávali vládu, měla huť čistý zisk 6,1 mld., zaměstnávala 5600 lidí, zisk před odpisy byl 8,1 mld., plnila všechny závazky a MPO mělo v dozorčí radě zastoupení. Pak přišla nová vláda, přerušila se komunikace, odvolala svého člena z dozorčí rady Liberty a kabinet ztratil přehled, co se s podnikem děje. Kdyby stát využil pohledávek, které držel přes EGAP a OKD a jednal rychle, byla šance zachovat celý podnik i pohledávky státu. Teď má vláda poslední možnost zachovat alespoň část výroby a cca 1500 pracovních míst.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama