Ing. Karolína Kubisková

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • Kamenice nad Lipou
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2024 22:22:00

Institut zaručených mezd chránil naše zaměstnance

Institut zaručených mezd chránil naše zaměstnance

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zaručeným mzdám.

 Nesouhlasíme s novelou zákoníku práce, kterou schválila vláda a teď i senát. Nejenže v ní vláda nedodržela požadavek směrnice Evropské unie, aby se výše minimálních mezd zvedla alespoň na 50 % průměrné mzdy, ale ruší taky zaručené mzdy! A to nejen v soukromém sektoru, ale i ve veřejném, kde se jejich počet sníží z osmi na čtyři.

Institut zaručených mezd (tedy garance minimální výše výdělku v jednotlivých profesích) přitom chránil naše zaměstnance. A to nejen před nekalými praktikami, kdy dostávali pouze minimální mzdu a zbytek jim byl placen na ruku, ale taky před snížením příjmů. Už teď pracujeme jen za zhruba třetinové výdělky oproti zahraničí a řada lidí třeba ve zdravotnictví by bez fungování zaručených mezd takové peníze vůbec nedostala.

Ve výsledku tedy může dojít nejen ke snížení mezd, ale i k tlaku na dovoz levné pracovní síly a k rozšíření šedého trhu práce. Tím se pochopitelně zvýší daňové úniky a ztráta příjmů do státního rozpočtu i důchodového systému. To je celé špatně!

Přísaha proto vyzývá prezidenta Pavla, aby novelu zákoníku práce v této podobě NEPODEPSAL!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama