Ing. Marie Pošarová

  • SPD
  • Plzeňský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2024 18:18:00

Prozatimní vrchol pirátské neschopnosti

Prozatimní vrchol pirátské neschopnosti

Mladí lidé řeší jako největší problém při úvahách založení rodiny otázku svého budoucího bydlení. Bohužel, digitalizace stavebního řízení jim to komplikuje ještě více, než bylo dosud představitelné a možné.



Ceny stavebních materiálu rostou mnohem rychleji než příjmy obyvatel. Ne českém trhu není dostatečné množství cenové  dostupných bytů. Česky experiment, který ponechal bytovou výstavbu a celou problematiku bytové politiky pouze na libovůli fungováni trhu, selhal na celé čáře.
Za SPD prosazujeme, aby stát začal s okamžitou výstavbou nájemních bytů ve veřejném vlastnictví, ať už státním, nebo krajů, měst či obci. 
Je na čase právnímu a ekonomickými nástroji omezit spekulanty s byty a zabránit dalšímu zvyšování cen nemovitosti a nájmů. 
K čemuž  přispěla nemalou měrou i současná vláda  prostřednictvím zvýšení daně z nemovitostí. Na některých území České republiky se zvedla daň z nemovitostí až šestinásobně, což znamená, že pronajímatel toto zvýšení promítne do ceny nájemního bydlení!
Digitalizace po pirátsku
K poklesu cen bydlení skrze slibované zrychlení procesu stavebních řízení nepřispěl ani nový stavební zákon a slibovaná digitalizace. Naopak. 
Tato  digitalizace vede ke kolapsu stavebních řízení a k zahlceni stavebních úřadu, které se musí potýkat s novým nefunkční systémem.  
Ministr pro místní rozvoj pan Ivan Bartoš by měl přijmout politickou odpovědnost a podat rezignaci. 
A opět říkám: „Už nikdy nepouštějte Piráty k digitalizaci!“ 
A raději ani k ničemu dalšímu....
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama