Tomáš Magnusek

  • BPP
  • Náchod
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2024 20:59:23

Vyhrál Donald Trump 13. července volby? A jak to s USA bude dále?

Vyhrál Donald Trump 13. července volby? A jak to s USA bude dále?

Během dalšího dílu S týdnem v zádech jsme rozebrali mé názory na aktuální společenská témata. Rozhovor se mnou vede novinář, pan Josef Petrů. Probírali jsme atentát na Donalda Trumpa, diskusi vlády o Green Dealu nebo zákaz spalovacích motorů.

 JP: Já si myslím, že „tam někde nahoře mě musí mít někdo rád“, si může říct bývalý prezident USA, pan Donald Trump, po minulé sobotě. TM: Já tedy musím říct, že já nejsem úplně otec konspiračních teorií, ale říkal jsem si opravdu ještě několik hodin potom, že je to obrovská klika pro něho. Viděl jsem to zpomalené video, kdy se on opravdu celou dobu dívá do toho davu, pak se otočí a prolétne mu ta kulka těsně kolem ucha. Ten pohyb mu zachránil život. To znamená, že s ním má Pán Bůh nějaké plány.
JP: Kdybychom spekulovali, tak možná toho 13. července byly volby v USA.TM: Já si myslím, že ano, že ze soboty na neděli vyhrál prezidentské volby. Ale je to můj tip. Hlavně ta jeho reakce, kdy se z toho oklepal a zvedl tu ruku, ten vyhrál volby právě v tento den.
JP: Rovněž je potřeba se zastavit u jednání vlády pana premiéra Fialy. Vláda odložila diskusi o zeleném údělu, který se na nás valí z EU. Jak Vy vůbec nahlížíte na věci jako jsou emisní povolenky pro domácnosti, které by měly platit od roku 2027?TM: Já mám na tohle stále stejný názor ve smyslu, že cokoliv nařídíte, je prostě špatně. Ta zpětná vazba od té domácnosti je pak složitá. Já jako člověk jsem přesvědčený o tom, že třídit je správně, že využívat auto v těch nejnutnějších případech je dobře, kam si člověk může dojít, tam by si měl dojít nebo dojet veřejnou dopravou. Já si myslím, že jako Česká republika jsme na tom velmi dobře. Jsou státy, kde se na to naprosto kašle. Evropská unie a světoví státníci by měli tlačit na ty ostatní státy. Například jako s přelidněním, proč se na Indii netlačí, zatímco Evropa vymírá?Když se nad tím fakt zamyslíte, kolik stojí třeba přesouvání Grety Thunberg lodí, kolik ta loď spálí během té cesty nafty, benzínu a jde to hned do toho moře. Já mám pocit, že je to někdy tak trochu módní.
JP: Pan europoslanec Turek si z toho dělal teď trochu srandu, když jel do Bruselu tím velkoobjemovým automobilem. Vy jste pro zákaz spalovacích motorů? TM: Pro mě to elektro auto není 100% alternativa. Mně ještě nedokázali odpovědět na všechny otázky okolo těchto aut.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama