prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2024 17:08:00

Pokračuji v antibyrokratických opatřeních

Pokračuji v antibyrokratických opatřeních

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k omezení byrokracie ve zdravotnictví.

 Pokračuji v antibyrokratických opatřeních, které pacientům, lékařům i zaměstnavatelům šetří peníze, čas a papírování. Nejnověji navrhuji kroky v oblasti posudkové péče a rušení povinnosti provádět některé vstupní pracovněkařské prohlídky!
  1. Navrhuji zrušení povinných pracovnělékařských vstupních prohlídek na více než 1,8 milionu nerizikových pracovních místech.
  2. Skončí i povinné vyžadování potvrzení o zdravotní způsobilosti, které musí rodiče dětí dokládat např. kvůli plavání i dalším sportovním aktivitám.
  3. Zdravotní způsobilost budou dětští praktičtí lékaři v budoucnu také posuzovat jen u „sportovních profesionálů“, pro které je to nezbytné. Pro volnočasové sporty a kroužky to už nebude potřeba.
  4. Spolu s tím ruším i povinnost řady OSVČ (kadeřnictví, masáže, pedikúra, ubytovací služby atp.) povinnost žádat krajské hygieny o schválení provozního řádu. To ušetří čas a prostředky více než 160 tisícům podnikatelů.

To vše jsou kroky ke zjednodušení života, prostředků i podnikání pro nespočet občaů v ČR. K tomu jsme se zavázali v programovém prohlášení vlády i TOP 09, a to plníme!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama