Michal Šmarda

  • SOCDEM
  • Nové Město na Moravě
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2024 13:09:00

Pro někoho zákon platí, a pro někoho ne?

Pro někoho zákon platí, a pro někoho ne?

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na kauzu exekutora Igora Ivanka

 Těch žlutých karet se urodilo nějak moc za poslední dobu, ne? Kdy přijde ta červená a jak dlouho ještě budeme muset snášet, že pro někoho zákon platí, a pro druhého ne? Exekutor Igor Ivanko, obviněný z manipulace s miliony korun, byl propuštěn z vazby díky zárukám své partnerky, soudkyně Dáši Vítkové. Jde tu vidět nějaký jasnější střet zájmů?

Ivanko nejenže neodděloval peníze, získané od dlužníků, od svých vlastních, ale také je systematicky nevyplácel dál. Lidé v exekucích platit musí, exekutoři po nich jdou. Pan Ivanko si ale možná myslí, že jeho se žádná pravidla netýkají.

Vítková, místo aby chránila spravedlnost, zneužívá svého postavení k ochraně svého partnera. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek se za ni postavil a tvrdí, že její jednání neohrozilo důstojnost soudcovské funkce. Nefér a neslýchané, říkáte si? Nedivím se vám.

Fakt už jako. Co dělají slušní politici ve vládě, že neřeknou k tomuhle jednání ani popel?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama