Ing. Jana Komrsková

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • nám. primátora HMP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2024 14:07:00

Školské kapacity zoufale chybí a dochází čas

Školské kapacity zoufale chybí a dochází čas

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k možnosti přestavby bývalé radnice Prahy 10 na kampus

 Prodat, nebo mít školu? Odpověď by měla být zřejmá, nechceme nechat deváťáky dál viset pod čarou a jen pozorovat, jak bývalá radnice zbytečně chátrá. Radní pro školství Antonín Klecanda (STAN) musí možnost přestavby na kampus řádně prověřit. A to ne od stolu ani na základě dojmů. Školské kapacity zoufale chybí a dochází čas.

V ceně rekonstrukce bývalé radnice je samozřejmě i odstranění azbestu, který stavaři v druhé polovině dvacátého století používali běžně. Navíc město jako investor má přímější možnost kontroly nakládání s touto nebezpečnou látkou, než v případě rekonstrukce soukromým investorem.

Převedení budovy na magistrát a finanční kompenzace pro Prahu 10 je věcí politické dohody. A tady musí jednat vedení Prahy 10 s hlavním městem. Je to o prioritách.

  • A co budeme mít, když ne ani radnici ani školu? Praha 10 to neví.
  • Za kolik by budovu případný zájemce koupil, jak by se vypořádal s azbestem? Praha 10 to neví.
  • A na co by místo soukromý developer přetvořil? Praha 10 to neví.
  • Kde budou studovat naše děti? To neví ani Praha 10 ani radní Klecanda, zodpovědný za školství.

Víme jen, že údržba staré radnice stála za první pololetí už více než 3,9 milionu korun. Necháme budovu s nadstandardní dopravní obslužností dále ležet ladem, nebo konečně zajistíme studentům důstojné prostory pro vzdělávání?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama