JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2024 17:17:00

Vědí to už teď, jen vás na základě velké zelené lži zcela bezostyšně okrádají

Vědí to už teď, jen vás na základě velké zelené lži zcela bezostyšně okrádají

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vztahu objemu CO2 v atmosféře a změny klimatu

 Pamatujete, jak do nás zamlada cpali horem dolem špenát, protože prý obsahuje spoustu železa? No, dnes už víme, že díky chybě při výpočtu došlo k posunutí desetinné čárky a že špenát neobsahuje o nic víc železa než třeba brambory. Vtip je v tom, že toto pochybení bylo odhaleno již v roce 1937, ale špenátománie i třeba díky Pepkovi Námořníkovi jela dál až někdy do 90. let minulého století.

Úplně stejné je to s CO2. Už dnes je jasné, že snížení jeho objemu v atmosféře nás v žádném případě před klimatickou změnou neochrání, ale i díky filmovému průmyslu a dalším masmediálním manipulacím nám tahle CO2-mánie vydrží ještě nějakých dobrých šedesát let. Sice se toho okamžiku asi nedožiju, nicméně představa, jak se jednou tahle přehrada lží sesype jak domeček z karet a světem proletí zpráva "vědci se zmýlili, CO2 klimatickou změnu nezpůsobuje", mě dokonale baví už nyní.

Méně zábavná už bude následující konverzace:
"A co ty biliony, co jsme vyhodili za bezemisní průmysl, dědo?"
"No jo, kdo to mohl tenkrát vědět, děvenko?"

Takže pamatujte - oni to vědí už teď, jen vás na základě této velké zelené lži zcela bezostyšně okrádají. A dokud se ovce nechají poslušně stříhat, do té doby z nich pastýř nasbírá spoustu krásné vlny...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama