Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2024 16:21:00

Omezení podpory na prvních 150 hektarů poškozuje sdružené malé zemědělce

Omezení podpory na prvních 150 hektarů poškozuje sdružené malé zemědělce

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k projednání petice o nerovných podmínkách pro sdružené vlastníky v Senátu

 Projednávali jsme petici „Diskriminační podpora v zemědělství – nerovné podmínky pro sdružené vlastníky“. V ní šlo především o to, že omezení podpory pouze na prvních 150 hektarů poškozuje sdružené malé zemědělce, kteří v družstvu dostanou podporu právě jen na těch 150 hektarů.

Návrhy kolegů jsou, že se petice vezme pouze na vědomí, či dokonce že je petice nedůvodná. Já jsem ovšem předložil (v souladu s názorem celého ústavně–právního výboru), že je petice důvodná. Názor si každý čtenář může učinit sám, text petice najdete ZDE

Osmnáct senátorů podpořilo můj návrh, že je petice důvodná, což na schválení nestačilo. Nebyl schválen ani návrh, že je petice nedůvodná. Schváleno bylo vzetí petice na vědomí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama