RNDr. Jitka Seitlová

  • KDU-ČSL
  • Přerov
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2024 18:09:00

Vydání stanoviska nebo usnesení nestačí

Vydání stanoviska nebo usnesení nestačí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomickému vyhodnocení variant VRT v okolí Přerova

 Správa železnic mi poslala ekonomické vyhodnocení variant VRT v okolí Přerova. Rozdíl činí na první pohled stále poměrně vysokou částku, avšak do nákladů na celou stavbu by se jednalo o promítnutí v setinách procenta.

Pokud známe případy, kdy jsou z důvodů stejné nebo nižší závažnosti varianty tunelů jinde navrhovány a rozšiřovány, kdy si uvědomíme, že projekt má sloužit jako vysoce moderní infrastrukturní stavba řadu desítek let a kdy ji jako vizitku naší doby zanecháme našim vnukům a pravnukům, je podle mého názoru v celku nepatrné navýšení investice pro nadčasovou ochranu krajiny kolem Přerova namístě.

Přerov bude mít z důvodů šetrnosti při výstavbě již jednu rizikovou stavbu – bramboru dálniční křižovatky D1 Sever, jedinou tohoto formátu v zemi. O změně původního klasického čtyřlístku křižovatky rozhodl v minulosti bývalý pan ministr Prachař z důvodu úspory nákladů.

Nyní je třeba aby se vedení města Přerova za občany k projektu tunelu VRT postavilo. Vydání stanoviska nebo usnesení nestačí! Je nutné, aby jednalo se všemi, kteří budou o projektu rozhodovat! Občané Přerova si to zaslouží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama