Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

  • DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2024 23:08:00

Žádáme o změnu vyhlášky o buskingu a žebrání se zvířaty

Žádáme o změnu vyhlášky o buskingu a žebrání se zvířaty

Prohlášení DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT k petici s názvem Zákaz žebrání se zvířaty

 Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se rozhodla podpořit petici ochránců zvířat k zákazu žebrání se zvířaty.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT má zákaz žebrání se zvířaty již dlouhodobě ve svém programu. Stejně jako možnost odebrání týraného zvířete. Řešením by byla například zvířecí policie, která by ve spolupráci s městem dokázala prosadit vysoké pokuty nebo zabavení zvířat.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se tudíž plně ztotožňuje s důvody k vytvoření petice, s jejím textem i návrhem řešení.

Text petice:

"My, níže podepsaní, žádáme město Prahu ke schválení změny vyhlášek, které by zakazovaly využívání zvířat k žebrání nebo při pouličním hraní a dalších uměleckých vystoupeních. O návrhu se bude jednat v září. Petice není jen o zákazu v Praze. Ostatní města si berou z Prahy příklad, a pokud novelu schválí, je velká šance, že to přijmou další města v rychlém čase.

Do vyhlášky, která omezuje žebrání v metropoli, město plánuje doplnit ustanovení, že „žebrání, prováděné za přítomnosti zvířete, je zakázáno na celém území hlavního města". V případě vyhlášky o pouličním vystupování, takzvaném buskingu, je řešení podobné, podle navrženého článku má být veřejná produkce na ulici zakázána „s aktivní nebo pasivní účastí zvířete".

Úpravy vyhlášek prošly připomínkováním a prozatím se zdá, že většina městských částí je pro dát zákazu žebrání se zvířaty zelenou.

Kde ale narážíme, je Ministerstvo vnitra, které není příznivcem přijetí zákazu zneužívání zvířat v navrhovaném rozsahu. Chystáme se proto se zástupci ministerstva sejít, vše podrobně probrat a vydiskutovat.

V minulosti se řešil případ starší ženy z Václavského náměstí, která hraje na harmoniku. Na tom by nebylo možná nic zvláštního, kdyby u sebe také neměla dva mohutné bernardýny a jednoho malého dlouhosrstého psíka.

Na ženu, která se objevuje se psy v Brně, Liberci a dalších městech, chodí desítky stížností, úřady ale zvířata odebrat nemohou. Splňují všechny náležitosti, které zákon ukládá: Psi mají čip, očkovací průkaz, před sebou misku s vodou. A takových případů je po městech hodně!

Proto žádáme politiky o přijetí změny vyhlášky o buskingu a žebrání. Dnes jsem byl svědkem, kolika Pražanům není tato situace lhostejná a snažili se ji řešit.

Podepište, prosím, petici, kterou následně doručíme na Magistrát, Ministerstvo vnitra. Ukážeme, že nám tato situace není lhostejná a třeba dojde k přijetí i v dalších městech!

Zastavme lidi, kteří se živí na utrpení zvířat."

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT si klade za cíl prosadit důslednější ochranu zvířat, živočichů, přírody, vody, ovzduší, podnebí, životního prostředí, ale též větší práva pro zvířata, resp. jejich větší právní ochranu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT vystupuje proti všem druhům týrání zvířat či krutému zacházení s nimi. Odsuzuje každou činnost, která způsobuje utrpení zvířat.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zasazuje o důslednější ochranu zvířat, přísnější tresty za týrání a zlepšení podmínek chovu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je dvacátou registrovanou politickou stranou za práva zvířat ve světě, resp. Česká republika je dvacátou zemí, ve které existuje strana zaměřená primárně na obranu práv zvířat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama