Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2024 20:03:00

Zásah do soukromí obrovského množství nevinných osob je naprosto nepřípustný

Zásah do soukromí obrovského množství nevinných osob je naprosto nepřípustný

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu plošného monitorování a prolamování šifrování soukromých konverzací

 Plošné monitorování a prolamování šifrování soukromých konverzací je z lidskoprávního hlediska naprostý nonsens, který by nás v případě svého prosazení bez nadsázky vrátil do dob totality a všudypřítomné nedůvěry a strachu.

Jakkoliv je boj za ochranu dětí proti jejich sexuálnímu zneužívání na stále rozšířenějších online platformách nepochybně tématem aktuálním a je třeba mu věnovat velkou pozornost, podobně intenzivní zásah do soukromí obrovského množství nevinných osob je naprosto neproporcionální a nepřípustný, přičemž nepochopitelně opomíjí potenciální dalekosáhlé negativní vedlejší důsledky své existence.

Tahle cesta zkrátka není cestou správnou. K dosažení cíle je třeba zvolit jiné nástroje či jejich smysluplnou kombinaci (zefektivnění prevence, cílená a spolehlivá technologická řešení, přísnější postih pachatelů relevantních trestných činů související i s posílením odstrašující funkce trestu a podobně).

Čím dříve bude aktuální návrh definitivně smeten pod stůl a úvahy o zpřísnění regulace se vydají jiným směrem, tím lépe…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama