Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2024 10:21:00

Aby Senát plnil roli, pro kterou byl zřízen, je třeba změnit jeho složení

Aby Senát plnil roli, pro kterou byl zřízen, je třeba změnit jeho složení

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kandidatuře do Senátu

 Ráda bych vás, milí spoluobčané, informovala, že kandiduji ve volebním obvodu č. 41 Benešov na senátorku. Volby se uskuteční 20. a 21. září 2024. Tento krásný region dobře znám. V Benešově se narodila moje maminka a já jako dítě navštěvovala své prarodiče žijící poblíž Vlašimi. Mám zde také svou poslaneckou kancelář, ve které mě řada z vás již navštívila.

Vím, že má kandidatura v Benešově nebude vůbec snadná, protože jsem v tomto senátním obvodu jediná, která nebude podporovaná jako ostatní kandidáti do Senátu vládními stranami, ale opozičním hnutím ANO. Jako právnička a poslankyně s dlouholetými zkušenostmi z praxe i legislativní činností jsem připravena tuto výzvu přijmout.

Jsem přesvědčena, že v Senátu je třeba, aby i hnutí ANO mělo někoho, kdo rozumí právu a bude hájit zájmy těch, na které ostatní rádi zapomínají. Jsou to nejen ohrožené děti, senioři, zdravotně či sociálně znevýhodněné skupiny našich spoluobčanů, ale i šikovní mladí lidé, kterým chybí dobré, prakticky profesně zaměřené vzdělání. Celý život učím na vysokých školách, ale dobře vím, že je nyní nejvyšší čas posílit i regionální školství. Jedině tak bude mít i tato část mladé generace lepší šance dosáhnout ekonomické prosperity.

Dovolte mně ještě pár slov k tomu, čemu jsem se v nedávné minulosti věnovala a co přineslo pozitivní výsledky pro nás pro všechny:

  • Jsem iniciátorkou a spoluzakladatelkou Probační a mediační služby v České republice.
  • Bezprostředně jsem se podílela na vybudování nového systému soudnictví pro mládež a na přípravě zákona o obětech trestných činů, který rozšiřuje jejich finanční, odbornou i právní pomoc ze strany státu.
  • Iniciovala jsem vytvoření nové instituce dětského ombudsmana a v současné době se podílím na legislativním procesu jeho schvalování.

Na závěr ještě jedna důležitá poznámka…

Aby Senát skutečně plnil roli, pro kterou byl zřízen, tj. kontrolní pojistky toho, že na půdě Poslanecké sněmovny neprojdou zákony v rozporu s naším právním, či dokonce ústavním pořádkem a budou všem bez rozdílu garantována jejich základní práva, je nutné, aby se změnilo i jeho dosavadní složení.

Proto bych vás ráda i touto cestou poprosila, abyste v září 2024 přišli k volbám a svůj názor pomocí hlasovacího lístku jasně deklarovali. Právě tímto demokratickým způsobem můžete nejúčinněji vyjádřit svůj souhlas či nesouhlas s postupy, jakými jsou ve sféře ekonomické, sociální i kulturní v současné době ovlivňovány naše životy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama