Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

  • DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2024 20:41:24

Prohlášení DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT k petici s názvem Zákaz žebrání se zvířaty

Prohlášení DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT k petici s názvem Zákaz žebrání se zvířaty

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se rozhodla podpořit petici ochránců zvířat k zákazu žebrání se zvířaty. DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT má zákaz žebrání se zvířaty již dlouhodobě ve svém programu. Stejně jako možnost odebrání týraného zvířete.

 Řešením by byla například zvířecí policie, která by ve spolupráci s městem dokázala prosadit vysoké pokuty nebo zabavení zvířat.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se tudíž plně ztotožňuje s důvody k vytvoření petice, s jejím textem i návrhem řešení.


Text petice:

"My, níže podepsaní, žádáme město Prahu ke schválení změny vyhlášek, které by zakazovaly využívání zvířat k žebrání nebo při pouličním hraní a dalších uměleckých vystoupeních. O návrhu se bude jednat v září. Petice není jen o zákazu v Praze. Ostatní města si berou z Prahy příklad a pokud novelu schválí, je velká šance, že to přijmou další města v rychlém čase.

Do vyhlášky, která omezuje žebrání v metropoli, město plánuje doplnit ustanovení, že „žebrání prováděné za přítomnosti zvířete je zakázáno na celém území hlavního města". V případě vyhlášky o pouličních vystupování, takzvaném buskingu, je řešení podobné, podle navrženého článku má být veřejná produkce na ulici zakázána „s aktivní nebo pasivní účastí zvířete".

Úpravy vyhlášek prošly připomínkováním a prozatím se zdá, že většina městských částí je pro to, dát zákazu žebrání se zvířaty zelenou.

Kde ale narážíme je Ministerstvo vnitra, které není příznivcem přijetí zákazu zneužívání zvířat v navrhovaném rozsahu. Chystáme se proto se zástupci Ministerstva sejít, vše podrobně probrat a vydiskutovat.

V minulosti se řešil případ starší ženy z Václavského náměstí, která hraje na harmoniku. Na tom by nebylo možná nic zvláštního, kdyby u sebe také neměla dva mohutné bernardýny a jednoho malého dlouhosrstého psíka.

Na ženu, která se se psy objevuje v Brně, Liberci a dalších městech, chodí desítky stížností, úřady ale zvířaty odebrat nemohou. Splňují všechny náležitosti, které zákon ukládá: Psi mají čip, očkovací průkaz, před sebou misku s vodou. A takových případů je po městech hodně!

Proto žádáme politiky o přijetí změny vyhlášky o buskingu a žebrání. Dnes jsem byl svědkem, kolika Pražanům není tato situace lhostejná a snažili se ji řešit.

Podepište prosím petici, kterou následně doručíme na Magistrát, Ministerstvo vnitra. Ukážeme, že nám tato situace není lhostejná a třeba dojde k přijetí i v dalších městech!

Zastavme lidi, kteří se živí na utrpení zvířat."


DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT si klade za cíl prosadit důslednější ochranu zvířat, živočichů, přírody, vody, ovzduší, podnebí, životního prostředí, ale též větší práva pro zvířata, resp. jejich větší právní ochranu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT vystupuje proti všem druhům týrání zvířat či krutému zacházení s nimi. Odsuzuje každou činnost, která způsobuje utrpení zvířat.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zasazuje o důslednější ochranu zvířat, přísnější tresty za týrání a zlepšení podmínek chovu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je dvacátou registrovanou politickou stranou za práva zvířat ve světě, resp. Česká republika je dvacátou zemí, ve které existuje strana zaměřená primárně na obranu práv zvířat.



ŘV DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT



V Domažlicích 1. 8. 2024


Prohlášení: https://dsz321.webnode.cz/news/prohlaseni-dsz-za-prava-zvirat-k-petici-s-nazvem-zakaz-zebrani-se-zviraty/


Petice: https://www.petice.com/zakaz_zebrani_se_zviraty

***

FB stránky DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: https://www.facebook.com/DSZ-ZA-PR%C3%81VA-Zv%C3%AD%C5%99at-2390059371038158

FB stránky Demokratičtí zelení: https://www.facebook.com/destze

***
Volební klip EP2024: https://www.youtube.com/watch?v=Gv1e5V-zxJ0&t

Volební spot EP2024: https://www.youtube.com/watch?v=-vE4WSdjsJw


*** *** ***
DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT
Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT
- ochrana zvířat a jejich práv
- ochrana lidí a jejich práv
- ochrana přírody a životního prostředí
- ochrana krajiny a kulturního dědictví
Více zde: https://dsz-zapravazvirat.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama