PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2024 9:12:00

Spolu s mými dětmi hodně fandíme kojení

Spolu s mými dětmi hodně fandíme kojení

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kojení.

 Spolu s mými dětmi hodně fandíme kojení! I když samozřejmě pro mou rodinu už to je vzpomínka pár let zpátky. Kojení je bezva pro fyzické zdraví dětí i žen, například nižší riziko cukrovky, alergií nebo obezity u dětí. Pro ženy je to zase nižší riziko rakoviny prsu či vaječníku a také nižší riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Navíc jde o nejzdravější jídlo pro novorozence, kojence i batolata. A je to skvělé, když to jde.

Ač většina žen kojit chce, neznamená to, že je kojení samozřejmost. Každá žena dříve či později při kojení narazí na nějaký problém a je v takovou chvíli důležité, aby měla adekvátní informace a podporu. Kvůli takový situacím existují laktační poradkyně, speciálně proškolené odbornice. A když to nejde, tak to holt nejde. To je samozřejmě taky realita. Jen chci podpořit případné rozhodování. Máme světový týden kojení a já ze srdce doporučuju, pokud to jde, dejte mateřskému mléku šanci! 

I proto se dělím o jednu fotku, která může být kojící, ale taky nemusí. Většinu času se moje děti, když byly takhle maličké, kojily, jako by spaly.

A jaké máte vzpomínky vy? Nebo to je ještě pořád současnost?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama