MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2024 13:06:00

Potřebujeme nastavit férovější cenu za parkování. Tedy zdražit

Potřebujeme nastavit férovější cenu za parkování. Tedy zdražit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k parkování v Praze.

 Vybrali byste si raději levné parkování, nebo možnost zaparkovat u domu? Zajímá mě váš názor!

Oboje totiž nejde. Pokud je parkování příliš dotované, je také velmi žádané. To znamená, že pak máme ulice plné aut a nedá se najít volné místo.

Jak ale říká americký odborník na parkování profesor Donald Shoup, cena za parkování by měla být taková, aby v každém obytném bloku kdykoliv zůstávala alespoň dvě volná parkovací místa.

To zdůrazňuje i analýza Deloitte z roku 2020, podle které je důležité pro fungující parkování v Praze držet průměrnou obsazenost zón placeného stání maximálně na 85 %. Teď ale dosahuje průměrná denní obsazenost zón v centrální oblasti města často přes 90 %.

Proto potřebujeme nastavit férovější cenu za parkování. Díky tomu by obyvatelé Prahy získali možnost zaparkovat kdykoliv blízko u domu. Ostatně právě za tuto službu si přece platí. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama