Ing. Miroslav Joch, MBA

  • SOCDEM
  • Jihočeský kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2024 9:52:15

Rozlítali jsme letiště! A co dál?

Rozlítali jsme letiště! A co dál?

Jako předvolební heslo to zní super – rozlítal jsem jihočeské letiště! Konečně!

Je určitě úspěchem současné krajské vlády, že už Jihočeši můžou letět na dovolenou z Budějovic. Nemusí se harcovat do Prahy nebo do Brna a tam čekat hodiny na odlet. Neupírám zásluhy současnému hejtmanovi, že to dotáhl do konce, jen bych podotkl, že se nám to povedlo společně. 

I my jsme součástí nynější vlády. A taky už se zapomnělo, jak naši bývalí hejtmani Jiří Zimola a Ivana Stráská byli tenkrát pod neustálou palbou pravicové opozice, když letiště drželi a trpělivě připravovali kroky, které umožnily současný provoz. Tenkrát i s městem České Budějovice. O tom jako tehdejší budějovický náměstek něco vím. Čelili jsme politikům, kteří chtěli letiště zrušit, rozparcelovat, rozprodat, že, pánové z TOP 09?

No jo no, my trváme na tom, že jsme tým a nesólujeme. Tak se na letiště nechodíme fotit.    Jenže, co teď dál? Můžeme odletět z Budějovic na dovolenou, ale z toho ještě nemá užitek 650 000 Jihočechů, kteří tady žijí a provoz letiště je něco z jejich krajských peněz stojí. Pořád je to drahá sranda. 

Z médií se hrnou zprávy, jak poklesl domácí turistický ruch. Na Lipně dokonce o 20 procent. Za nás jsme ochotni na provoz letiště dál přispívat, ale je třeba teď napřít síly na plán B. Aby na letišti přistávala taky letadla s turisty, kteří přivezou hosty pro naše jihočeské hotely, památky, hospody a obchody. To pak dává smysl pro všechny Jihočechy. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama