PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2024 21:25:00

eDoklady už můžete použít na řadě míst

eDoklady už můžete použít na řadě míst

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k eDokladům.

eDoklady už můžete použít na řadě míst, od července je přijímá například celá Policie, kraje nebo třeba katastrální úřady. Použít je ale můžete i mimo kontakt se státní správou.

Pokud chcete jako právnická osoba nebo organizace začít přijímat eDoklady, měli byste nejprve zamířit na web zde, na kterém najdete sekci určenou právě ověřovatelům. Zde je třeba se zaregistrovat a najdete tu i přístup do správy ověřovatelů a webové čtečky, která vám umožní generovat QR kódy pro naskenování ověřovanými osobami pro kontrolu přes váš počítač.

Ověřování mobilní aplikací funguje dvěma způsoby. Buď jí po výše zmíněné registraci můžete používat jménem právnické osoby či organizace, nebo ji můžete použít i soukromě. Soukromé osoby mají celý proces jednodušší. Stačí vaše klasické přihlášení, po kterém v záložce profilu zvolíte „ověřit cizí doklad”. Aplikace vás v tomhle případě jako ověřovatele zaregistruje automaticky.

Ověřování eDokladů se ve svém článku věnovala i LupaZde se můžete registrovat jako ověřovatel. Webovou čtečkau eDokladů naleznete zde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama