Ing. Petr Liška

Starosta Malých Žernosek, kandidát do Senátu
  • STAN
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2024 10:51:18

Obce mají spolupracovat, netřeba je slučovat

Obce mají spolupracovat, netřeba je slučovat

e nezbytné, aby obce měly možnost samostatně se rozhodovat o svém rozvoji, a to bez ohledu na velikost nebo umístění. Budu proto podporovat legislativu, která zajistí, že žádné vnější síly nebudou moci nutit obce ke slučování.

Pilířem mého volebního programu je nekompromisní ochrana samostatnosti obcí. Jako dlouholetý starosta dobře vím, jak důležitá je schopnost každé obce rozhodovat o své budoucnosti. Proto se stavím proti jakýmkoliv snahám o nucené slučování obcí. Naše obce mají právo zůstat nezávislé a samostatné, aby mohly efektivně reagovat na potřeby svých obyvatel a plně využívat své místní zdroje.

Samostatnost obcí není jen o zachování historických tradic, ale především o zajištění lepší správy a rozvoje těchto komunit. Každá obec má své jedinečné potřeby, priority a možnosti, které nemohou být efektivně řešeny na centralizované úrovni. Zasazuji se za to, aby rozhodování o otázkách týkajících se školství, zdravotnictví, dopravy a dalších klíčových oblastí zůstalo v rukou těch, kteří nejlépe rozumí místnímu prostředí – tedy místních zastupitelstev.

Je nezbytné, aby obce měly možnost samostatně se rozhodovat o svém rozvoji, a to bez ohledu na velikost nebo umístění. Budu proto podporovat legislativu, která zajistí, že žádné vnější síly, ať už vládní nebo jiné, nebudou moci nutit obce ke slučování či jiným změnám bez jejich souhlasu. Ochrana této samostatnosti je základem demokracie a svobody na místní úrovni.


Podpora spolupráce lidí, obcí a regionů

Rozvoj obcí a venkovských regionů je další klíčovou oblastí, na kterou se zaměřím. Venkovské oblasti tvoří srdce naší země, a je proto nezbytné zajistit, aby měly podmínky pro trvalý rozvoj a prosperitu. Nesmíme dopustit, aby byrokracie a zbytečné překážky stály v cestě zlepšování kvality života na venkově.

Podpora rozvoje obcí znamená investice do infrastruktury, školství, zdravotnictví a dalších oblastí, které jsou pro každodenní život lidí na venkově klíčové. Budu prosazovat opatření, která usnadní obcím získávání finančních prostředků na realizaci potřebných projektů, a to bez zbytečného zatěžování administrativními požadavky.

Věřím, že každý projekt, který přináší zlepšení do života občanů, by měl být podpořen, a to zejména na venkově, kde je někdy obtížnější získat potřebné zdroje a podporu. Zároveň budu usilovat o to, aby byly zohledněny specifické potřeby menších obcí, které se často potýkají s nedostatkem lidských i finančních zdrojů na realizaci důležitých rozvojových projektů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama