Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2024 20:33:56

Vích (SPD) Diskriminace českých občanů a zvýšené humanitární dávky Ukrajincům

Vích (SPD) Diskriminace českých občanů a zvýšené humanitární dávky Ukrajincům

Děsivé zadlužení státu, propad životní úrovně českých občanů, ale uprchlíkům z Ukrajiny zvýšené humanitární dávky a komu se to nelíbí, je podle vládního koordinátora „svině”.

Migranti z Ukrajiny mají od letošního srpna v ČR nárok na zvýšené humanitární dávky. Některé dávky (např. v případě zdravotně postižených migrantů) vzrostou až na více než dvojnásobek (na 11 835 korun měsíčně). Přitom českým zdravotně postiženým občanům v I. stupni závislosti nedávno odmítla Fialova vláda zvýšit příspěvek na péči, jak navrhovalo hnutí SPD. Přitom tento příspěvek činí pouhých 880 korun měsíčně. Jde o klasickou ukázku pokrytectví a dvojího metru Fialovy vlády, která v oblasti sociální politiky upřednostňuje cizince před českými občany. Zvyšuje se i příspěvek na bydlení pro Ukrajince - z 4 800 na 6 000 korun měsíčně u tzv. zranitelných osob a z 3 000 na 4 000 korun měsíčně u ostatních migrantů z Ukrajiny.

Samozřejmě respektujme potřebu humanitárních ohledů, soucitu a solidarity se skutečnými válečnými uprchlíky a oběťmi válek, ale stále se zvyšující a časově neomezené speciální sociální dávky pro jednu skupinu cizinců odmítáme podporovat a považovat za standard. Zejména, když desítky tisíc českých občanů živoří pod hranicí příjmové i energetické chudoby.

Zadlužení České republiky mohutně roste, peníze na Ukrajinu ale posíláme dál

Totéž platí pro posílání financí z českého státního rozpočtu a zbraní za české veřejné peníze na Ukrajinu v době, kdy setrvale roste český státní dluh a jenom náklady na jeho splácení se pohybují ve výši 95 miliard korun ročně. Přitom dokonce i německá vláda aktuálně zastavila proces schvalování nové vojenské pomoci Ukrajině, aby tak snížila rostoucí deficit veřejných financí, zejména rostoucí schodek státního rozpočtu. Zmrazení finanční pomoci a dodávek vojenské techniky pro Ukrajinu má v Německu začít platit okamžitě. Jsem toho názoru, že ČR by měla zvolit stejné řešení a zastavit finanční a vojenskou podporu ukrajinského režimu, která jen prodlužuje válečný konflikt a způsobuje smrt tisíců osob, hlavně civilistů.

Kdo se ozve, toho vládní kooordinátor Foltýn označí za svini

Koordinátor strategické komunikace vlády Otakar Foltýn opakovaně veřejně (na debatě v rámci festivalu ve Slavonicích v Jihočeském kraji a v rozhovorech pro některá média) označil české občany kritické k politice Fialovy vlády za svině a zombíky, kolem kterých je nutné vyhloubit příkopy a dát je do jakési karantény. Jde jednoznačně o nepřijatelné projevy totalitního omezování základních lidských práv a svobod garantovaných Ústavou ČR - navíc pronášené zcela v duchu nacistické rétoriky používané vůči Židům či Slovanům. Jestliže plukovník Otakar Foltýn nebyl po těchto svých veřejně pronesených výrocích odvolán z funkce, neznamená to nic jiného, než že členové vlády a premiér Fiala s těmito projevy souhlasí.

Okamžité odvolání Otakara Foltýna z jeho vládní funkce je zcela na místě. Je nepřijatelné, aby byla za peníze českých daňových poplatníků provozována na vládní úrovni cenzura a zastrašování názorových oponentů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama