Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2024 20:13:00

Koalice ODS a Pirátů projekt výstavby stanice zastavila

Koalice ODS a Pirátů projekt výstavby stanice zastavila

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení výstavby stanice metra.

 NOVÁ STANICE METRA? JEN POKUD KOALICE DOVOLÍ

Nová stanice metra Depo Zličín získala pravomocné územní rozhodnutí. Na první pohled by to byla skvělá zpráva pro Pražany i blízké Středočechy. Jenže tak úplně není. Proč?

Koalice ODS a Pirátů totiž celý projekt zastavila. Se stanicí ani přilehlým parkovištěm nyní nepočítá. Dopravní podnik musel další práce pozastavit i přesto, že má již smlouvu s projektantem. Stavět by se přitom mohlo ještě v tomto volebním období.

Proč odklad stavby nedává smysl? Celé depo brzy čeká kompletní rekonstrukce. S tím náš plán chytře počítal, koordinace by ušetřila náklady i čas. Takhle se v depu bude kopat dvakrát...

Stanice by byla novou konečnou metra B. Využila by stávajících kolejí do depa. Je to elegantní způsob, jak metro dostat blíž k nové zástavbě na Zličíně. Vedle se počítá s P+R parkovištěm pro 600 aut. Vznikla by nová stanice s kapacitním parkováním přímo u Pražského okruhu, odkud se do centra pohodlně dostanete za půl hodiny. Navíc tu probíhá intenzivní výstavba a přímo u stanice budou již brzy bydlet tisíce Pražanů.

V pořadí 62. stanici pražského metra jsme začali připravovat v minulém volebním období. Poprvé v historii města jsme s Dopravním podnikem na její podobu dokonce uspořádali mezinárodní architektonickou soutěž, ve které zvítězil PETR STOLÍN ARCHITEKT. A projektantům se nyní podařilo získat první důležité pravomocné povolení!

Je to určitě skvělý výsledek, ale pro Pražany s hořkou příchutí. I tak moc děkuji Dopravní podnik hlavního města Prahy za odvedenou práci!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama