PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2024 19:08:00

Uspořádali jsme setkání s knihovníky. K digitální gramotnosti

Uspořádali jsme setkání s knihovníky. K digitální gramotnosti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k učení veřejnosti digitální gramotnosti.

 V Městská knihovna v Praze jsme dnes uspořádali setkání s knihovníky a tiskovou konferenci, kde jsme představili nové kurzy, ve kterých chceme zvýšit digitální dovednosti široké veřejnosti.

Ty má u nás v současnosti téměř 70 % obyvatel. Velká část občanů už se státem online komunikuje, u mnoha ale stále přetrvávají obavy. Důvodem může být neznalost těchto služeb, absence digitálních dovedností či prostě obavy, že něco pokazí.

Česká síť knihoven je nejhustší na světě a na mnoha místech jsou knihovny centrem dění. V době rychlého rozvoje technologií se návštěvníci často obracejí na knihovníky s otázkami o používání počítačů, digitálních služeb či internetu a naším společným cílem je pomoci každému, kdo má zájem držet krok s rychle se měnícím digitálním světem. Nové kurzy se proto podrobně věnují například procesu přihlášení a získání Identity občana, způsobu založení a používání datových schránek nebo používání Portálu občana včetně jeho nové aplikace.

Ke knihovnám mám i já sám velmi blízký vztah, protože jsem absolventem studia knihovnictví. Rád bych proto upřímně poděkoval všem knihovníkům, kteří jsou v tomto směru aktivní a věnují svůj čas i energii tomu, aby z knihoven udělali živou součást místních komunit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama