prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2024 9:12:00

Pojďme digitalizovat i zdravotnictví

Pojďme digitalizovat i zdravotnictví

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci zdravotnictví.

 Dnes jsme médiím představili sadu velkých kroků v digitalizaci zdravotnictví:

Velkou novelu zákona o elektronizaci zdravotnictví

Novinky v EZKartě

Možnost snáze se objednat u praktiků na očkování proti řadě nemocí ZDE.

Změnu limitů započitatelných doplatků na léky: už se nebude nic vracet, ale díky online systému prostě po dosažení limitu přestanete doplatky platit.

Digitalizace je dneska takové zaklínadlo. Jako lékař, občasný uživatel zdravotních služeb z pozice pacienta a ministr vím, že neuspokojivá míra digitalizace ve zdravotnictví zdržuje všechny.

Právě kvalitní digitalizace totiž usnadní život všem: pacientům, zdravotníkům a dalším.

Uvedu několik konkrétních příkladů. Počítáme s elektronickým objednáním na vyšetření, elektronickou zdravotní dokumentací i portálem pacienta. To vše bude dostupné mj. z EZ karty.

Zdravotníkům zpřístupníme systémy, které budou kompatibilní napříč zdravotnictvím a bude tak snadné sdílet mezi ošetřujícími lékaři konkrétního pacienta sdílet jeho zdravotní údaje potřebné ke zdravotní péči.

Je to běh na dlouhou trať, ale vím, že to na ministerstvu zvládneme! Spuštění EZKarty proběhlo bez problémů a i další chystané systémy procházejí zevrubnou přípravou a testováním, abychom to vše zvládli hladce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama