Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2024 17:54:50

Demovláda v křeči

Demovláda v křeči

Vládní pětikoalice je složená z demostran, tedy z politických subjektů, které si na skutečné subjekty pouze hrají.

Politické programy smíchaly v jeden antibabišovský koktejl, který nejsou schopni plnit, protože připomíná spíš „třikrát dobrý dort“, který pekli pejsek s kočičkou. Je tam skoro všechno dobré, ale v této směsi nestravitelné.

V posledním tažení teď vláda sama vidí, že nefunguje. Dává nám dva příklady, které běží současné, každý jinak a oba do pekel. První je digitalizace stavebního řízení, kterou pirát Bartoš halasně propagoval a teď s ní máme starosti, jejichž konce zatím nikdo nedohlédl. Ministr, místo aby slušně odešel a přenechal tu práci odborníkům, nám teď ještě vyhrožuje, že to dotáhne do konce a že to bude práce na mnoho měsíců.

Vedle toho běží projekt ministra Jurečky na sjednocení čtyř sociálních dávek do jedné. je to také hloupost, ale pan Jurečka se s tím alespoň tak moc nechlubil a pokud mám zprávy, digitalizace se tady také chystá, ovšem podstatně zdařilejší a třeba alespoň toto bude z celé té superdávky k něčemu užitečné.

Faktem je, že někteří lidé potřebují čtyři dávky a musejí čtyřikrát žádat a dokládat, což je hloupost. Ono ale slučovat přídavky na děti s příspěvkem na bydlení a pomocí v nouzi je také dost velký nesmysl, ale když to alespoň připraví do digitální podoby, bude to ulehčení.

Někdo říká, že vládě pořád jenom všechno vyčítáme - mnohdy to jinak nejde, ale snažím se najít i dobré momenty. Proč ne?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama