Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2024 7:17:00

Přesně tímto způsobem manipulují veřejným míněním

Přesně tímto způsobem manipulují veřejným míněním

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k titulku novinového článku na iDnes, který dal důraz na to, že Kennedyho sourozenci se na něj zlobí kvůli vyjádření podpory Donaldu Trumpovi, a umenšil tak informaci, že Kennedyova podpora může Trumpovi

 Přesně takhle to ty novinářské děvky, které ovládají hlavní proud zdejších médií, dělají. Přesně tímto způsobem manipulují veřejným míněním. Spousta lidí totiž nečte celé články, ale klouže po titulcích. Která informace je podstatná a která má naopak informační hodnotu limitně se blížící nule, leč tu podstatnou informaci deformuje? Je podstatnou informací, že Robert Kennedy jr. podpoří ve volbách Donalda Trumpa, což mohou být přesně ta rozhodující procenta, pročež se Trump znovu nastěhuje do Bílého domu a promění americkou politiku, nebo to, že Kennedyho sourozenci se pohoršují? Každý si může odpovědět sám. Novinářské děvky v tom každopádně mají jasno. To podstatné, totiž informace, jež může změnit svět, do titulku nepatří, šup tam s naprostou banalitou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama