Michal Šmarda

  • SOCDEM
  • Nové Město na Moravě
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2024 9:15:00

168 hodin Michala Šmardy

168 hodin Michala Šmardy

Rekapitulace událostí uplynulého týdne

 Neděle

Nedělní pouť v Novém Městě na Moravě a setkání se sousedy mi připomněly, že život nejsou jenom špatné zprávy ze světa. Žijeme spolu komunitním životem, dokážeme mít pořádek, umíme se bavit a radovat. Moc jsem si skvělou atmosféru užil.

Pondělí
Světový pohár v běžeckém lyžování v Novém Městě na Moravě příští rok nebude. Vláda, Národní sportovní agentura, lyžařský svaz - nevím, která z centrálních institucí nese větší vinu. Bohužel nedokázaly zajistit dostatek financí na tuto důležitou akci. Je to pro nás zklamání, protože běžecké lyžování na Vysočinu patří. Na akci jsme se všichni těšili. Novoměstský areál byl, je a bude na lyžařský šampionát skvěle připraven.

Úterý
Digitalizaci stavebního řízení nejde dělat bez lidí. Na úřadech jsou stovky lidí z praxe, kteří jsou ochotní se do testování a zkušebního provozu zapojit. Nabídky úředníků Nového Města na Moravě nakonec ministerští úředníci využili. Jsem rád, ale je to pozdě. Pokud se situace v řádu týdnů zásadně nezlepší, budeme v obrovském průšvihu.

Středa
21. srpen 1968 – smutné výročí, které si musíme připomínat. Po invazi vojsk Varšavské smlouvy jsme si plně uvědomili, že jsme považováni za pouhou kolonii Kremlu. I dnes sedí v Kremlu podobní lidé. Nesmíme se těmto utlačovatelům podvolit, nesmíme nikdy zapomenout.

Čtvrtek
Vláda schválila změny v zákoníku práce. Po zrušení zaručené minimální mzdy v soukromém sektoru zavedla prodloužení zkušební doby a zkrácení výpovědní lhůty. Zhorší se pracovní podmínky a bude jednodušší lidi vyhodit z práce. Vládní poslanci také chtějí zavést výpověď bez udání důvodu. Toto není cesta k prosperitě. Moderní ekonomika naopak vyžaduje důstojné pracovní podmínky a adekvátní mzdy.

Pátek
Proč vláda tajila jednání o rozpočtu? Není v něm dost peněz na navýšení platů učitelů, kuchařek, školníků, sociálních pracovníků, policistů, hasičů a mnoha dalších. Vláda se vykašlala na všechny své sliby. V příštím roce přesto vytvoří astronomický schodek 235 miliard korun. Je to proto, že nedokáže vybrat daně od nejbohatších firem. Úspory hledá na špatných místech a nemá odvahu ke změnám.

Sobota
Léto je skvělou příležitostí k cestování po Vysočině. Na cestách potkávám skvělé lidi a procházím se krásnou přírodou. Setkávám se ale i s velkými rozdíly mezi jednotlivými obcemi a regiony. Na řadě míst pořád není kvalitní doprava, chybí lékaři, někde i obchody. Vysočina je krásné místo pro život. Ale je potřeba zabrat!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama