Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2024 12:13:27

Co si o tom má člověk myslet?

Co si o tom má člověk myslet?

Pětikoalice se už delší dobu dohaduje o zavedení vratných PET lahví. S ekologií to nemá nic společného, PET lahve se z 80 % vytřídí, pak se rozemelou, roztaví a dělají se z nich nové lahve na nápoje.

Když budou zálohované, možná se to zvedne na 85 %, ale hlavně bude mít někdo pár miliard trvale na účtě a další lidé se na tom budou zcela zbytečně živit.

Nicméně - pro výrobce nápojů je to asi dobrá zpráva, protože to budou hlavně oni, kdo na tom vydělá. Teď ale dostali studenou sprchu, protože ve vládě se objevilo téma zdanění cukru v nápojích. Stejné společnosti, které se těší na kšeft se zálohovanými PET lahvemi se teď obávají, že budou muset zvednout ceny svých limonád o daň, jaká se zatím platila jen z alkoholu a z cigaret.

Což o to - s cukrem bychom v jídelníčku šetřit měli, ale jaký koktejl nám to tady vláda nabízí? Limonáda zdraží nejprve o zálohu na láhev a pak ještě o spotřební daň? Kdy přijdou se zdaněním tučných pokrmů, moučných pokrmů a s dotacemi na pečené chrousty?

Liberálové a jediní skuteční demokraté v této zemi chtějí předepisovat, co se má jíst a v čem se to má prodávat. Budeme zřejmě evropštější než celá EU.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama