Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2024 18:09:00

Elon Musk by teď asi neměl jezdit do Evropy

Elon Musk by teď asi neměl jezdit do Evropy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nárůstu vlivu silových složek státního aparátu na společenské dění

 Jak už kdosi v nadsázce napsal, Elon Musk by teď asi neměl jezdit do Evropy. Protože nemá už jistotu, zda třeba eurokomisař Thierry Breton nezařídí jeho zatčení za nedostatečné “moderování obsahu” na jím vlastněné platformě X.

Prosvištíme si v této souvislosti některé termíny. Stejně jako “strategická komunikace” je ve skutečnosti “státem placená propaganda”, tak “moderovaný obsah” není nic jiného než “cenzura”.

A poslední věc: Nárůst vlivu silových složek státního aparátu (armáda, zpravodajské služby) na společenské dění a veřejný diskurs je za celé polistopadové období v posledních dvou až třech letech bezprecedentní. A varovný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama