MUDr. Ivan David, CSc.

  • SPD
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2024 21:03:00

Migrace jako zdroj příjmů politiků?

Migrace jako zdroj příjmů politiků?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k údajným platbám pašeráckých skupin některým německým politikům

 To by mohla být motivace i pro naše činovníky s jejich přehlubokými kapsami. Starosta Solingenu, kde včera došlo k dalšímu smrtelnéímu útoku nožem, a ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska, kde se město Solingen nachází, údajně obdrželi peníze od ilegální pašerácké skupiny.

Sotva den po teroristickém a vražedném útoku v Solingenu se hlava města a zemský ministr vnitra dostali do středu dění. Oba prý dostali platby od nelegálních pašeráckých gangů. Událost je známa od jara.

Zatímco šok z vražd nožem v Solingenu v Severním Porýní-Vestfálsku je stále čerstvý, do centra pozornosti se dostávají ti politicky odpovědní. Internetový portál Apollo News připomíná, že jak starosta Solingenu Tim Kurzbach (německá sociální demokracie - SPD), tak i zemský ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska Herbert Reul (CDU - lidovci) měli v minulosti prospěch ze stranických darů od ilegálních pašeráckých kruhů. Tyto události byly odhaleny v květnu v Kölner Stadtanzeiger a veřejnoprávní televizi WDR.

Městský festival Solingen,"Festival diverzity" naplánovaný na víkend, byl ukončen v pátek večer po útoku nožem, který si vyžádal tři lidské životy. Jak uvádí Tagesschau, policie nyní zadržela osobu, která je zřejmě pachatelem. Deník Bild s odkazem na policejní popis pachatele napsal o „jižanském vzhledu“.

To vytváří možné spojení se stranickými dary pro sociální demokracii a CDU, které prý obě strany dostávaly oklikou od zločineckých pašeráckých gangů. V této souvislosti jsou zmíněni i starosta Solingenu a ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska. Pašeráci lidí vydělávají mimořádně vysoké částky nelegální přepravou migrantů například přes Středozemní moře nebo takzvanou balkánskou cestou. Do jejich „podnikání“ patří také vydávání padělaných nebo falešných dokladů, jako jsou povolení k pobytu.

Konkrétně gang pašeráků prý do Severního Porýní-Vestfálska přivedl kolem 350 "zákazníků", kteří přišli hlavně přes Čínu a Omán, uvedlo düsseldorfské státní zastupitelství. Od dubna 2024 probíhá vyšetřování proti 170 lidem, včetně mnoha státních úředníků a aktivních politiků z CDU a sociální demokracie.

Ještě v červnu 2024 46letý starosta Solingenu Kurzbach tvrdil, že o žádném vyšetřování proti své osobě nic neví. Krátce poté však podezření potvrdil a zahájil proti sobě kárné řízení. Údajně je zde hlavní podezřelý a několik dalších podezřelých jako spolupachatelé. Věc se však ukazuje jako velmi matoucí.

Kurzbachův údajný kontakt s pašeráckými kruhy se pravděpodobně vztahuje na dary pro stranu v letech 2019 a 2020. Tehdy prý sociální demokracie od zločinců, byť nepřímo, dostala částku 20 000 eur.

Křesťanskodemokratická unie Severního Porýní-Vestfálska a ministr vnitra Herbert Reul také pravděpodobně obdrželi spletitými cestami částku 27 970 eur na volební kampaň v roce 2022.

Jak WDR oznámila na konci května 2024, ministr vnitra Reul se prý od února 2022 setkával s právníkem Clausem Brockhausem, který hrál ústřední roli při předávání darů. Reulovo okresní sdružení CDU Rhein-Berg obdrželo prostřednictvím Brockhause tři dary v celkové výši 9 990 eur – těsně pod limitem na zveřejnění 10 000 eur. Brockhaus byl zatčen v dubnu 2024 v rámci celostátní razie proti pašerácké skupině. Právník, který byl do konce roku 2023 sám členem CDU, prý působil jako šéf gangu pašeráků spolu se svým obchodním partnerem Johannesem Dähnertem, advokátem z Kolína nad Rýnem, který nelegálně obstarával povolení k pobytu pro bohaté cizince. K získání povolení k pobytu bylo prý potřeba až 360 000 eur.

Po vražedném útoku nožem v Solingenu byli oba politici prý otřeseni a šokováni. Kurzbach na Facebooku napsal, že se bude za vážně zraněné oběti modlit. Reul odjel ještě téže noci do Solingenu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama